SENKRON kelimesi, kelime anlamı olarak eş zamanlı demektir.
Jeneratör senkronizasyonu ise basit olarak, jeneratörlerin eş zamanlı yani birden çok jeneratörün tek bir güç kaynağı gibi çalışmasıdır.
Jeneratör senkronizasyon sistemlerinin en temel özelliği bir veya daha fazla jeneratörün, başka jeneratörlerle veya şebeke ile aynı enerji hattı üzerinde çalışması ve yük paylaşımı yapmalarıdır.
Bizler YHD GÜÇ olarak DELTA JENERATÖR, senkronizasyon sistemlerini kullanarak, yüksek güç gerektiren enerji projelerine özel çözümler getirmekteyiz. Yüksek kVA’lardaki talepleriniz için, birden fazla jeneratörün ortak baralarda bir araya getirilerek oluşturulduğu bu sistemler; aynı güçteki tek bir jeneratör ile kıyaslandığında birçok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz;
Düşük ilk yatırım bütçesi ile satın alımda düşük maliyet
Servis ve bakımda düşük maliyet
Yedek parçada düşük maliyet
Esnek kullanım ile yakıt tasarrufu
Güvenilirlik
Servis ve bakım kolaylığı
Teslimat ve yedek parça temin kolaylığı
Uygulama Alanları;
Tek jeneratör ile tesisin sürekli beslenmesi,
Senkron çalışan jeneratörlerle tesisin sürekli beslenmesi,
Şebeke enerjisine yedek senkron çalışan jeneratörlerle tesisin beslenmesi,
Tek veya senkron jeneratörlerle şebekenin paralel çalışması
Şebeke enerjisi ile yedek jeneratör veya jeneratörlerin birinden diğerine kesintisiz geçiş sistemi.
Konusunda uzman personelimiz, proje oluşturulması ve geliştirilmesi aşamasında müşterilerin talepleri doğrultusunda esnek çözümler üretebilmektedir. Başlangıçta gerekli jeneratör gücü ve adeti belirlenmekte, uygun senaryo seçilerek senkron sistem ona göre oluşturulmaktadır.
Jeneratör Senkron Sistemleri kullanım amacına göre kesintisiz senkron, güç yedekli ve arıza yedekli senkron olmak üzere gruplara ayrılabilmektedir. Proje detaylarına göre şebeke enerjisine geri dönüşte ise kesintili ya da kesintisiz (yumuşak geçiş) şeklinde ikiye ayrılabilmektedir.
Senkronizasyon senaryosunda jeneratör sayısı sınırlaması var mıdır? İhtiyaç duyulan maksimum enerji ile ortalama ihtiyaç duyulan enerji düzeyinde orantı kurarak sayısı sınırlaması yaparsınız, buradaki amaç tasarruf ve yüksek verimlilik sağlamaktır.